Bemutatkozás

Immár 11. évét kezdi meg a Mozdulj Nyíregyháza!

2013. november 4-én dr. Kovács Ferenc polgármester úr támogatásával indult meg az országosan is egyedülálló önkormányzati programsorozat, mely kezdetektől nagy népszerűségnek örvend és hétről hétre egyre több nyíregyházit mozgat meg.

Az első mozgásrendben a heti 12 foglalkozással induló Mozdulj Nyíregyháza! otthona a BUSZACSA (felújítást követően Continental Aréna) volt, ahol a gerinctornára, a zumbára és a jógára járók rendszeresen megtöltötték a csarnok küzdőterét. Ezen foglalkozások népszerűsége a mai napig töretlen és elmaradhatatlan részét képezik a mozgásrendnek.

A foglalkozásokon tapasztalt egyre növekvő  lakossági igénynek való megfelelés céljából a mozgásprogram folyamatosan bővült új mozgáselemekkel és új helyszínekkel, így mára szinte a város minden körzetében elérhető valamelyik foglalkozás. A felújított iskolai tornatermek mellett a Continental Aréna, az Atlétikai Centrum, a Városi Uszoda és a Bujtosi Városliget modern körülmények között több foglalkozás számára is állandó otthont biztosított.

A program kezdeti célja, hogy kortól, nemtől függetlenül, mindenki számára biztosítsa az ingyenes mozgás lehetőségét teljes mértékig teljesül, hiszen a korosztálytól független foglalkozások mellett, a gyermekek számára szervezett Mozdujka programok és a délelőtti senior foglalkozások is mára már a hét minden napján elérhetőek.

2018 tavaszától fitt-események is beépítésre kerültek a kínálatba és évente több alkalommal látogat városunkba és tart ingyenes edzést Rubint Réka, Béres Alexandra és Katus Attila és töltik meg az Aréna küzdőterét. 

A 2020-as év különösen emlékezetes, hiszen a a koronavírus-járvány miatt a foglalkozások a tornatermekből az online térbe kerültek át. Ezáltal néhány mozgásforma igaz kimaradt az online órarendből, de a legnépszerűbb foglalkozások továbbra is elérhetőek voltak és biztosították a mindennapos otthoni mozgás lehetőségét.

Az idei, január 29-én induló mozgásrend már a város 24 különböző pontján, több mint 28 féle mozgásformával, összesen heti 43 foglalkozás keretében nyújt sportolási lehetőséget.

Az eddig is igen gazdag kínálat tovább bővült és új helyszínként a Városi Stadion egyes létesítményei is bekapcsolódtak, hiszen szombatonként Apa-fia Box, majd áprilistól Kölyök Tenisz gyerekfoglalkozással színesedett a program. Ismét a mozgásrend részét képezi a korábbi években is már sikeres Családi kori, melyen a Sportcentrum oktatói március végéig várják a korcsolya és a műkorcsolya alapjait elsajátítani vágyókat. A rendszeres foglalkozások mellett az első félév során 6 szabadidősportos nagyrendezvény kínál kikapcsolódást a mozgás és az egészség jegyében.

Újabb lépés, hogy szintén január 29-től elérhető a programsorozat saját weboldala, a www.mozduljnyiregyhaza.hu  oldal, ahol megtalálható a részletes mozgásrend a foglalkozások leírásával, oktatók és helyszínek megjelölésével. Az oldalra látogatók tájékozódhatnak továbbá az aktuális hírekről és a hírlevélre történő feliratkozással lehetőséget kapnak direkt e-mailes tájékoztatásra. A közeljövőben folyamatosan bővül még a weboldal kínálata, ezért is érdemes feliratkozni a hírlevélre, hogy első kézből értesülhessenek az oldal követői a legfrissebb hírekről, változásokról, eseményekről.