Egyre népszerűbb a Mozdulj Nyíregyháza! szépkorúakra szabott táncfoglalkozása

Az őszi évad utolsó szenior örömtánc foglalkozását tartották ma a Váci Mihály Kulturális Központban. A Mozdulj Nyíregyháza! program, szépkorúaknak szánt ingyenes táncfoglalkozásához bárki csatlakozhat, aki a kíméletes testedzést, a koreográfiák lépéseinek megtanulását remek memóriatréninggel szeretné párosítani.

Nyugat-Európában 40 éve hódít, hazánkban napjainkban kezd ismertté és kedveltté válni az a tánc, amely még a legkomolyabb időskori mentális betegségekkel is felveszi a harcot. A kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma igazodik az időskori szervezet sajátosságaihoz, miközben az agy működésére is kiváló hatást gyakorol. Számos pozitív tulajdonsága miatt egyre több szépkorú választja mozgásos tevékenységként.

Hasznos időtöltés, kíméletes testedzés, könnyű koreográfia és zene, remek memóriatréning, egymást támogató, összetartó közösség. Így lehetne röviden jellemezni a nyíregyházi csoport szenior örömtáncát. Az egyedi filozófiájú táncstílus hozzájárul a demencia megelőzéséhez és 76%-ban késlelteti az Alzheimer-kórt. A Nyíregyházán 5 éve indult, agytornaként is emlegetett kíméletes sporttevékenység segít fitten tartani az idősödő szervezetet, ezért mindenki számára nagyon ajánlott.


Az események sikere és a város szenior lakói bizonyították, hogy az örömtánc nemcsak egy mozgásforma, hanem egy élettel teli élmény és közösségi kapcsolatok forrása. A szépkorúak közötti összetartozás és a pozitív energia olyan atmoszférát teremt, ahol mindenki otthon érezheti magát. A Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes sportfoglalkozásai között bárki megtalálhatja az edzettségének és érdeklődési körének megfelelőt, érdemes élni a lehetőséggel!